Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Małe pierożki z farszem wieprzowo- drobiowym

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto

mąka 1/2 kg
mleko 3,2% 1 szklanka
olej 3 łyżki
sól do smaku

farsz

pierś z kurczaka 30 dag
łopatka bez kości 30 dag
czosnek 4 ząbki
sól do smaku
pieprz
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Małe pierożki z farszem wieprzowo- drobiowym

Do garnka wlewamy gorące mleko , wlewamy olej , mieszamy . Do miski wsypujemy mąkę dodajemy sól następnie dolewamy ciepłe mleko i wyrabiamy ciasto. Po wyrobieniu odstawiamy. Mięsa mielimy. Bułkę tartą zalewamy kilkoma łyżkami wody - jak napęczniej dodajemy do mięsa. Mieszamy, dodajemy wyciśnięty czosnek , sól,pieprz do smaku. Zimne ciasto rozwałkowujemy wycinamy małe kółka nakładamy farsz zlepiamy. Gotujemy. Gotowe polewamy roztopionym masłem odrobinę posolonym do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dom-agi 14.02.2016 10:35
Fajny przepis!
RenataZ-et 14.02.2016 10:18
smaczne pierożki
pestka 14.02.2016 10:17
lubię takie pierożki
IZABELA29 14.02.2016 08:38
pyszne i soczyste

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak