Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Małe drożdżowe pomidorowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ciasto na pizzę 500 g
przecier pomidorowy 2 szkl
cukinia
cebula
czosnek ząbki 1
oregano
bazylia
sól
pieprz
chili
oliwa

Porada

Małe drożdżowe podpłomyki a la pizza z sosem pomidorowym wzbogaconym cukinią, czosnkiem i ziołami, idealne na kolację dla dzieci i nie tylko

Przepis i sposób przygotowania na: Małe drożdżowe pomidorowe

Cebulę siekamy drobno i szklimy na niewielkiej ilości oliwy.
Cukinię myjemy, obieramy i ścieramy na tacre o dużych oczkach, dodajemy do cebuli i dusimy aż zmięknie.
Do warzyw dodajemy przecier pomidorowy, przeciśnięty przez praske czosnek, bazylię, oregano. Dusimy wszystko aż płyn się zredukuje a sos zgęstnieje. Doprawiamy do smaku.
Kawałki ciasta drożdżowego rozpłaszczamy, układamy na blaszce wysypanej maka i smarujemy obficie sosem.
Zostawiamy na 20 min do wyrośnięcia.
Pieczemy 25 min w 180st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak