Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

makrela z oliwkami, pieczarkami, twarogiem na ostro...

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makrela wędzona 1 duża
cebula biała 1 mała
cebula czerwona 1 mała
oliwki zielone 10 sztuk
pieczarki marynowane 10 sztuk
papryka marynowana 1 średnia/ostra
twaróg 20 dag/śmietankowy
jajka ugotowane na twardo 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: makrela z oliwkami, pieczarkami, twarogiem na ostro...

pieczarki marynowane na słodko-kwaśno, oliwki pokroić drobniej, cebule pokroić drobno, papryczkę chilli marynowaną pokroić drobno razem z pestkami

świeżą makrelę wędzoną dokładnie obrać z ości i włożyć do miski

wsypać pokrojone składniki, dodać twaróg śmietankowy i wszystko dokładnie wymieszać

na koniec dodać posiekane jajka ugotowane na twardo, nie trzeba dawać majonezu bo twaróg jest mocno śmietankowy-wilgotny, ale jeśli twaróg jest zbyt suchy to można dodać majonez lub oliwę

pyszna makrela do ciemnego pieczywa...............SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 17.01.2015 16:39
dobra sałatka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak