Przepis dnia IV, odc. 36: Tatar ze śledzia z jajkami przepiórczymi

Przepis dnia IV, odc. 36: Tatar ze śledzia z jajkami przepiórczymi

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śledzie

    300 g
  • przepiórcze jaja

    6 szt.
  • papryka słodka mielona

  • szczypiorek

    1 pęczek
  • papryka ostra mielona

  • papryka marynowana

    kilka kawałków
  • sól morska

  • keczup

    2 łyżki
  • pieczarki marynowane

    6 szt.
  • miód

    1 łyżka
  • imbir mielony

  • ogórek konserwowy

    1 szt.
  • musztarda stołowa

    1 łyżka
  • krem chrzanowy Smak

    1 łyżka
  • pumpernikiel

    2 kawałki
  • kapary całe Smak

    kilka szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Przepis dnia IV, odc. 36: Tatar ze śledzia z jajkami przepiórczymi foto
Drobno siekamy filety śledzia w niedużą kostkę. Następnie wrzucamy śledzia do miski, dodajemy 1 łyżkę musztardy, 2 łyżki keczupu i 1 łyżkę miodu.
Krok 2 - Przepis dnia IV, odc. 36: Tatar ze śledzia z jajkami przepiórczymi foto
Doprawiamy papryką ostrą i papryką słodką, imbirem, solą morską i całość dokładnie mieszamy.
Krok 3 - Przepis dnia IV, odc. 36: Tatar ze śledzia z jajkami przepiórczymi foto
Następnie szykujemy dodatki do tatara. Kroimy drobniutko paprykę marynowaną, ogórka konserwowego, pieczarki marynowane i kapary. Szczypiorek drobno siekamy i dorzucamy część do tatara, a drugą część zostawiamy do dekoracji.
Krok 4 - Przepis dnia IV, odc. 36: Tatar ze śledzia z jajkami przepiórczymi foto
Talerz smarujemy kremem chrzanowym.
Krok 5 - Przepis dnia IV, odc. 36: Tatar ze śledzia z jajkami przepiórczymi foto
Układamy tatar ze śledzia z jajkami przepiórczymi na pumperniklu, a obok dodatki do tatara.
Krok 6 - Przepis dnia IV, odc. 36: Tatar ze śledzia z jajkami przepiórczymi foto
Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat