MAKRELA Z IMBIREM

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • czosnek

    4 ząbki
  • imbir świeży

    kawałek
  • szczypiorek

    1 pęczek
  • masło

    1-2 łyżki
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • cytryna

    1 szt
  • makrela

    2 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makrele oczyścić i ponacinać w poprzek co 3 cm.Szczypiorek,imbir i czosnek bardzo drobno posiekać,poddusić na maśle i wypełnić tym farszem nacięcia makreli.Rybę posolić i posypać pieprzem.Ułożyć na ruszcie z piekarnika.Piec w 200 st. około 20 minut.Podawać na ciepło z cząstkami cytryny.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ada-Gaba 28.07.2013 12:43
super przepis
kate.500 11.02.2013 08:21
fajna odmiana
ben-ka 24.02.2012 20:11
coś na post.przyda się przepis:)
Krystyna32 18.02.2012 08:12
super
Justa32 24.01.2012 21:34
takiej nie jad?am
Wafelek2601 23.12.2011 06:52
świetny pomysł

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat