Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

makrela wędzona z papryczką chilli...

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makrela wędzona 2 sztuki
papryczka chili 1 średnia
cebula 1 sztuka
cukier 1 płaska łyżeczka
olej z pestek winogron - ile potrzeba

Przepis i sposób przygotowania na: makrela wędzona z papryczką chilli...

makrele wędzone średniej wielkości obrać dokładnie z ości

pognieść obraną makrelę widelcem

cebulę obraną pokroić w kostkę i posypać ją cukrem, cebula ma delikatniejszy smak - zostawić na 5 minut i potem ją wsypać do makreli

dodać pokrojoną papryczkę chilli razem z pestkami

wlać oliwy tyle, aby makrela nie była za sucha i dobrze wszystko wymieszać

odstawić do lodówki na 1 godzinę, aby smaki się przegryzły

makrela jest pikantna i najlepiej nam smakuje na toście wieloziarnistym.......SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mysiunia 15.09.2013 10:54
bardzo lubię pastę z makreli, w pikantnej wersji pewnie też smaczne :)
Krzysztof15 14.09.2013 22:29
bardzo smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak