Przepis i sposób przygotowania na: Makowo - owocowy
Masło ucieramy do białości z cukrem,następnie dodajemy po 1 żółtku i dobrze ucieramy.Dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia,ucieramy.
Na końcu wszystko mieszamy z pianą ubitą na sztywno z białek.Delikatnie wszystko mieszamy.Ciasto dzielimy na 2 części: pierwszą rozsmarowujemy równo w blaszce wyłożonej papierem do pieczenia a do drugiej części dodajemy masę makową,dokładnie mieszamy i wykładamy na pierwsze ciasto,wyrównujemy.
Na ciasto z makiem wykładamy połówki brzoskwiń z syropu ( jedna obok drugiej)
Ciasto pieczemy w 180 stopniach przez około 60 min.
Po upieczeniu odstawiamy do wystudzenia.
Przygotowujemy masę :
Masło ucieramy na puszysto z cukrem pudrem.
Budyń gotujemy według przepisu na opakowaniu i odstawiamy do wystudzenia.
Zimny budyń dodajemy do utartego masła ( dodajemy po 1 łyżce) i dobrze ucieramy.
Na koniec dodajemy serek do masy i dobrze razem ucieramy.
Gotową masę wykładamy na ciasto,wyrównujemy .
Całość polewamy polewą .
Schłodzić w lodówce .
Smacznego :)