Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
jajko
1 szt -
margaryna
50 gram -
cukier
80 gram -
miód płynny
1 łyżka -
śmietana kwaśna
1 łyżka -
mąka tortowa
220 gram -
Środkowe ciasto:
-
jaja
5 szt -
cukier
150 gram -
woda
2 łyżki -
proszek do pieczenia
3 gram -
mąka tortowa
170 gram -
mak
100 gram -
Nadzienie:
-
mleko
600 gram -
budyń waniliowy
2 szt -
żółtko jajek
2 szt -
cukier waniliowy
16 gram -
margaryna
250 gram -
cukier puder
200 gram -
rum
30 gram -
dekoracja
-
cukier
200 gram -
orzechy włoskie
50 mielone -
Soda oczyszczona Prymat
1 łyżeczka
Przepis i sposób przygotowania Makowo -Miodowe
Kroki postępowania
Wylać jedną trzecią nadzienia na jeden biszkopt miodowy, umieścić na nim makowe ciasto, wylać ponownie jedną trzecią nadzienia na makowe ciasto i umieścić na nim drugi biszkopt miodowy. Pokryć całe ciasto pozostałym nadzieniem.
Komentarze (20)
Załaduj więcej komentarzy (10)