Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makowiec

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masa makowa 2 puszki
mąka pszenna 500 g
jajko 4
masło 250 g
śmietana 18 proc 4 łyżki
drożdże 50 g
cukier 4 łyżki
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Makowiec

Z składników na ciasto ugnieść jednolitą masę.Podzielić na 3 części.Rozwałkować pierwszy placek, położyć masy makowej, następnie kolejny płat ciasta, masa makowa i ostatni płat, który dziurkujemy widelcem.Całość wstawiamy do nagrzanego do 150-160 st C piekarnika i pieczemy ok 1 godzinę. Polewamy cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof15 02.01.2016 09:38
bardzo lubię
Ewelina1991 02.01.2016 08:47
fajny makowiec
Franciszek 02.01.2016 00:27
pyszne ciasto

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak