Makowe ciasteczka na cieście francuskim

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciasto francuskie

    1 szt
  • masa makowa

    1 puszka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ciasto rozmrozić i rozwinąć.Rozsmarować masę makową i zwinąć ciasno w rulon.Pokroić ciasto w 1 cm. kawałki.Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia i poukładać ciastka zostawiając między nimi odległości.Piec ok.20 minut w 190st.C.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ada-Gaba 21.08.2013 07:25
ale pyszności
Pani Domu 13.06.2013 12:41
fajny pomysł
marta1221 17.05.2013 08:44
szybkie i pyszne :)
Mariusz10 16.06.2012 17:52
wysmienite
ankaryba 28.02.2012 23:50
pycha
kotlet 16.11.2011 18:59
super
Motorek 06.09.2011 07:53
pycha
Justa32 29.07.2011 08:22
mniam!!polecam
Ania67 04.06.2011 08:28
super
IZABELA29 08.04.2011 18:52
bardzo fajne warte wypróbowania

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat