Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaronowy przysmak

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

makaron tagliatelle verdi 1 opakowanie
ser żółty
pomidor 2 sztuki
sos
margaryna pół kostki
cebula pół sztuki
filet z kurczaka 1 pojedynczy
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
pomidory z puszki 3 sztuki
śmietana 18 proc 3 łyżki
mąka 1 łyżka
sól
pieprz
białe wino 1/3 szklanki
woda 1 szklanka
przyprawa do potraw
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Makaronowy przysmak

Makaron Tagliatelle ugotować w osolonej wodzie „al dente”. Odstawić na chwilę. Margarynę roztopić, pokroić w kostkę cebulę, delikatnie zrumienić na patelni. Następnie dodać fileta pokrojonego w kostkę, Dodać 1/3 szklanki białego wina. Poczekać aż odparuje. Pomidory z puszki przetrzeć przez sitko. Dodać na patelnię. Chwilę podsmażyć. Następnie wlać szklankę wody i dodać koncentrat pomidorowy. Zagotować. Mąkę roztrzepać w śmietanie. Zalać sos. Przyprawić i mieszać jeszcze chwilkę aż sos zgęstnieje. Makaron wyłożyć na talerze. Polać każdy talerz sosem. Następnie na każdy zetrzeć po trochu sera żółtego i posypać poszatkowaną natką pietruszki. Udekorować cząstkami pomidora.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

plocia 02.11.2013 19:18
Wygląda kosmicznie :D ale makaron uwielbiam to spróbuję.
2milutka 30.05.2013 17:25
fajny obiadek:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak