Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaronowa sałatka z kukurydzą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 3 liście
makaron świderki 1 szklanka
kukurydza w puszce 1 op
papryka czerwona 3/4 szt
ogórki konserwowe 3 szt
sól
pieprz
cebula czerwona 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Makaronowa sałatka z kukurydzą

Kapuste pekinska opłukać i drobno pokroić. Makaron świderki (lub inny) ugotować w osolonej wodzie na półtwardo. Paprykę umyć i pokroić na małe kawałeczki. Kukurydzę odsączyć z zalewy i opłukać w zimnej wodzie. Ogórki konserwowe również pokroić na takie same kawałki jak paprykę. Cebulę obrać i pokroić na kawałki. Makaron wymieszać z pokrojonymi warzywami i wymieszać z oliwą ziołową. Przyprawić do smaku solą i pieprzem i dokładnie wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wwesolek 03.02.2013 21:46
pyszna
wwesolek 03.02.2013 21:46
pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak