Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaronowa patelnia

3.0
(14)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

małe cebule ( lub 1 duża ) 2
czerwonej papryki 1/2
cukinii 100 g
wędzonego boczku 150 g
blanszowanych kurek 150 g
czubata łyżka kaparów
czubate łyżki 2
posiekanej natki pietruszki
kiełków na patelnię 100 g
chili do smaku
zielona czubryca do smaku
żółtego sera 50 g
makaronu kolanka ( może być i 250 g
olej 2 łyżki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat (z magnezem, do smaku)

Przepis i sposób przygotowania na: Makaronowa patelnia

Na początek należy ugotować makaron w osolonej wodzie i odcedzić na durszlaku. Cebulę obrać i umyć a potem pokroić w kostkę. Cukinię i paprykę także umyć i pokroić również w paseczki. Boczek pokroić w cienkie paski. Na dużej patelni 9 musi być duża bo dodamy makaron ) rozgrzać olej i wrzucić cebulę. Chwilę ją smażyć, dodać boczek i dalej smażyć do lekkiego zrumienienia się cebuli. Dodać pokrojoną w paski paprykę, cukinię oraz wrzucić kurki a także kiełki, kapary i smażyć 3 minuty na dużym ogniu. Dodać wszystkie przyprawy i odcedzony makaron oraz natkę i jeszcze chwilę smażyć nadal na dużym ogniu od czasu do czasu mieszając. Danie odstawić na pięć minut i w miarę konieczności jeszcze doprawić do smaku, po czym nakładać na talerze i posypać serem startym na tarce o drobnych oczkach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ssylwiaa 24.11.2013 17:46
świetny pomysł na obiad ;)
marcia7 24.11.2013 15:27
smaczna ta patelnia
Anna133 24.11.2013 14:48
uwielbiam takie dania
edludwicki 24.11.2013 14:29
ciekawy pommysł
6zer
6zer 24.11.2013 14:01
wyglada apetycznie
patryska76 24.11.2013 13:51
Świetna patelnia ;) I zawartość patelni również pyszna ;-)
usmiech 24.11.2013 13:48
ciekawe danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak