Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron żytni z brokułem i szpinakiem w sosie śmietanowo-jogurtowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron żytni 3/4 paczki
różyczki brokuła 2 garści
szpinak świeży 1/2 paczki
śmietana 12% 1 szt
jogurt naturalny 1 mały
czosnek 1 ząbek
cebula 1 średnia
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron żytni z brokułem i szpinakiem w sosie śmietanowo-jogurtowym

Makaron kroimy al dente zgodnie z informacją na opakowaniu. Szpinak i drobne różyczki brokuła płuczemy i gotujemy ok. 5 min. na parze (lepiej al dente). Po ugotowaniu i odcedzeniu makaronu, do garnka po makaronie dusimy posiekaną cebulę i czosnek na maśle klarowanym do zeszklenia cebuli. Dodajemy makaron i zielone warzywa. Na koniec zmniejszamy do minimum gaz i dodajemy śmietanę i jogurt. Na koniec wszystko przyprawiamy solą, pieprzem i gałką muszkatołową.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ilka01 06.01.2017 09:44
pysznie i zdrowo :)
Bernadeta1 05.01.2017 20:41
lubię takie jedzonko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak