Doradca Smaku logoandPrymat logo
Najlepsze przepisy na grilla SPRAWDŹ

Makaron ze szpinakim i fetą

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron grube wstążki
3/4 opakowania
szpinak mrożony
2 paczki
feta
1 szt
czosnek
4 ząbki
masło
1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron ze szpinakim i fetą

Ugotuj makaron w osolonej wodzie. Na patelnii rozpuść masło i dodaj szpinak. Pokrój fetę w kostkę. Gdy szpinak całkowicie się rozmrozi, zdejmij pokrywkę i duś go jeszcze przez chwilę, aby odparowała nadmierna ilość wody. Następnie dodaj fetę i przeciśnięty przez praskę czosnek.Całość dokładnie wymieszaj i dopraw do smaku. Odcedź ugotowany makaron. Podziel go na porcje i podaj z sosem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

barbara11561 25.06.2013 12:09
dla mnie pyszny,ale moja rodzinka nie chce się dać namówić na takie pyszności,niech żałują:)
teresa18 21.08.2012 21:23
pyszności
motomaniak 26.10.2011 14:24
pycha
Marzena34 20.08.2011 15:07
orginalne
traktorek 03.06.2011 22:37
nie znałam takiego połączenia

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak