Doradca Smaku logoandPrymat logo
Najlepsze przepisy na grilla SPRAWDŹ

MAKARON ZE SZPINAKIEM, POMIDORKAMI KOKTAJLOWYMI I SEREM LAZUR

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Składniki podstawowe

Makaron kolanka
300-350 g
szpinak mrożony
450 g
ser pleśniowy
100 g, Lazur srebrzysty lub błękitny
ząbek czosnku
1 większy
pomidorki koktajlowe
6 szt.
śmietana
3 czubate łyżki
ser grana padano
20 g, OPCJONALNIE

Przyprawy i dodatki

sól i pieprz
Papryka słodka mielona Prymat
Sklep Prymat
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
szczypta
Sklep Prymat
masło
1-2 łyżki.

Przepis i sposób przygotowania na: MAKARON ZE SZPINAKIEM, POMIDORKAMI KOKTAJLOWYMI I SEREM LAZUR

Makaron gotuję w osolonej wodzie, odcedzam.
Czosnek siekam, podsmażam na maśle, dodaję szpinak, smażę do momentu wyparowania wody (często mieszam).
Ser pleśniowy kroję w kostkę, pomidorki w ósemki.
Do szpinaku dodaję pomidorki i przyprawy - sól, pieprz, gałkę i paprykę słodką, chwilę smażę.
Następnie dodaję ser pleśniowy i 2/3 sera Grana Padano, trzymam na małym ogniu do momentu rozpuszczenia się serów.
Na koniec dodaję śmietanę, mieszam, w razie potrzeby doprawiam do smaku.
Przygotowany sos łączę z ugotowanym makaronem. Na talerzu posypuję pozostałym serem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak