Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron ze szpinakiem i serem gorgonzola

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron świderki 300 g
ser pleśniowy typu gorgonzola 200 g
szpinak świeży 250 g
cebula 1 duża
olej do smażenia
Pieprz czarny mielony Prymat
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron ze szpinakiem i serem gorgonzola

Kroki postępowania

1
Cebulę pokroić w piórka i zeszklić na oleju. Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu.
Krok 1 - Makaron ze szpinakiem i serem gorgonzola foto
2
Liście szpinaku drobniej pokroić i dodać do cebuli. Podsmażyć.
Krok 2 - Makaron ze szpinakiem i serem gorgonzola foto
3
Dodać pokrojony w kostkę ser gorgonzola, wymieszać i chwilę smażyć.
Krok 3 - Makaron ze szpinakiem i serem gorgonzola foto
4
Dodać ugotowany makaron, wlać troszkę wody, by ser się rozpuścił i przylgnął do makaronu.
Krok 4 - Makaron ze szpinakiem i serem gorgonzola foto
5
Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Krok 5 - Makaron ze szpinakiem i serem gorgonzola foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 18.02.2015 20:09
pyszny obiad, moje smaki
Bernadeta1 18.02.2015 18:09
uwielbiam takie jedzonko
anilewe13
anilewe13 18.02.2015 17:16
na pewno jest smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak