Makaron ze szpinakiem i mozzarellą

Makaron ze szpinakiem i mozzarellą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron

    1 opakowanie
  • szpinak

    400 g
  • mozzarella

    125 g
  • czosnek

    2 ząbki
  • pieprz

    do smaku
  • bazylia

    1/2 łyżeczki
  • gałka muszkatołowa mielona

    do smaku
  • sól do smaku

  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

makaron gotujemy według przepisu. Na oleju podsmażamy pokrojony czosnek, po chwili dodajemy szpinak ( może być mrożony), smażymy do odpowiedniej konsystencji, doprawiamy w/w przyprawami. Mozzarellę kroimy , dodajemy do szpinaku, smażymy aż się roztopi. Sosem polewamy makaron.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Wacław

22.05.2014 09:39
pyszne danie makaronowe

Seba

27.04.2014 13:45
bardzo fajny pomysł na dobry obiad

misia53

28.02.2014 16:21
fajnie dobrane składniki, smaczne...

eMMe

24.02.2014 22:06
Super obiadek:)

patryska76

24.02.2014 18:44
Pyszne danie ;-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat