Makaron ze szpinakiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron pappardelle

    250 g
  • szpinak mrożony

    450 g
  • czosnek

    2-3 ząbki
  • feta

    1/2 kostki
  • sól do smaku

  • pieprz do smaku

  • śmietana 18-procentowa

    3-4 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wstawić wodę na makaron. Na patelnię wrzucić szpinak i rozmrozić, odparować nieco wodę. Następnie dodać zmiażdżony czosnek i pokruszony ser. Dodać śmietanę i doprawić do smaku solą i pieprzem. Dokładnie wymieszać aby składniki się połączyły. Makaron ugotować al'dente, osączyć z nadmiaru wody i dodać do szpinaku. Wszystko dokładnie wymieszać i podawać.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Stenka 07.05.2016 21:29
smaczny obiad
Ada-Gaba 22.04.2015 20:38
pyszny obiadek
mysza75 30.04.2014 21:38
moje smaki uwielbiam szpinak
Ola1young 13.04.2014 15:05
lubię takie dania,moje smaki
Alex_M 11.03.2014 09:05
lubię takie dania :)
Róża1 07.03.2014 22:15
wspaniałe danie !!!!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat