Makaron ze szpinakiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron

    1 szt.
  • szpinak świeży lub mrożony

    1 szt.
  • jajko

    1 szt.
  • mleko

    50 gram
  • czosnek

    4 ząbki
  • sól

  • pieprz1

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Szpinak rozdrabniamy i kładziemy na patelni dolewając do niego mleka i czekając aż wszystko wyparuje (bo jak wiadomo zamrożony szpinak puści jeszcze wodę). Następnie dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę, całość posypujemy solą i pieprzem do smaku. Gdy wymienione składniki się połączą a potrwa to dosłownie chwilkę wbijamy całe jajko i mieszamy aż się zetnie. Gotowy szpinak kładziemy na makaron i podajemy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Bernadeta1 11.04.2013 15:45
szpinak i makaron,smaczne
w mojej kuchni 11.04.2013 01:35
ulubione smaki szpinakowe
eliza135 10.04.2013 20:23
ciekawy pomysł
Janina 10.04.2013 16:04
Bardzo smaczne i zdrowe
gusia1000 10.04.2013 15:01
Tylko tak gotować.
Monika-twin 10.04.2013 14:44
uwielbiam szpinak

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat