Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron ze szpinakiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron 1 szt.
szpinak świeży lub mrożony 1 szt.
jajko 1 szt.
mleko 50 gram
czosnek 4 ząbki
sól
pieprz1

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron ze szpinakiem

Szpinak rozdrabniamy i kładziemy na patelni dolewając do niego mleka i czekając aż wszystko wyparuje (bo jak wiadomo zamrożony szpinak puści jeszcze wodę). Następnie dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę, całość posypujemy solą i pieprzem do smaku. Gdy wymienione składniki się połączą a potrwa to dosłownie chwilkę wbijamy całe jajko i mieszamy aż się zetnie. Gotowy szpinak kładziemy na makaron i podajemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 11.04.2013 15:45
szpinak i makaron,smaczne
w mojej kuchni 11.04.2013 01:35
ulubione smaki szpinakowe
eliza135 10.04.2013 20:23
ciekawy pomysł
Janina 10.04.2013 16:04
Bardzo smaczne i zdrowe
gusia1000 10.04.2013 15:01
Tylko tak gotować.
Monika-twin 10.04.2013 14:44
uwielbiam szpinak

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak