makaron ze szpiankiem i serem kozim

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron lubella pełne ziarno

    400 gram
  • ser kozi

    160 gram
  • cebula biała

    1
  • ząbek czosnku

  • szpinak świeży lub mrożony

    200 gram
  • śmietana 30%

    200 ml
  • pomidorki koktajlowe

    200 gram
  • sól

  • oliwa

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ugotuj makaron według zaleceń na opakowaniu. na patelni rozgrzej oliwę z oliwek, dodaj pociętą w kosteczkę cebulę i smaż ok. 3 minuty. Następnie dodaj posiekany czosnek oraz liście szpinaku i smaż ok. 2 minuty. Dodając rozdrobniony ser kozi i śmietanę, gotuj aż do odparowania połowy płynu. Ugotowany makaron wrzuć do szpinaku, dokładnie wymieszaj i przełóż na talerz. Dołóż pokrojone na połówki pomidorki koktajlowe. Pokrop oliwą z oliwek i dopraw świeżo zmielonym pieprzem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Jaheira11 25.09.2011 23:57
rewelacja
traktorek 18.03.2011 09:55
to coś dla mnie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat