Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron zapiekany z jajami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron kokardki 30 dkg
jajko ugotowane na twardo 4 szt
sól do smaku
śmietana 1/8 l
żółtko jajek 1 szt
ser trapistów lub tylżycki 4 dkg
tłuszcz 2 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron zapiekany z jajami

Jaja obrać. Ugotować makaron wg przepisu podanego na opakowaniu, dodać pokrojone w grubą kostkę jaja, tłuszcz, wymieszać, wyłożyć na półmisek, zalać osoloną, rozmąconą z żółtkiem śmietaną. Z wierzchu posypać tartym serem. Wstawić do piekarnika na kilka minut; gdy ser się lekko zrumieni, podawać z surówką z pomidorów lub innych warzyw. Zamiast śmietaną można zalać sosem pomidorowym i zapiec. Smacznego

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Emiliozo 20.12.2012 12:14
fajne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak