Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z wieprzowiną i boczniakami

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Makaron kolanka 500 g
boczniaki 200 g
cebula biała średnia
mięso mielone wieprzowe 500 g
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
Papryka słodka mielona Prymat do smaku
przyprawa w płynie do smaku
czosnek 1 ząbek
smalec 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z wieprzowiną i boczniakami

Posiekać drobno cebulę i zeszklić na smalcu. Boczniaki oczyścić, opłukać, osuszyć na papierowych ręcznikach i drobno posiekać albo zmielić maszynką do mięsa z grubym sitkiem. Dodać do cebuli i razem podsmażyć przyprawiając płynną przyprawą do zup, papryką mieloną, pieprzem i wyciśniętym czosnkiem. Osobno przesmażyć mięso i połączyć z grzybami i cebulą. Podlać niewielką ilością wody i udusić. Pod koniec doprawić do smaku.

W międzyczasie ugotować al dente makaron w dobrze osolonej wodzie, odcedzić i podawać z przygotowanym sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak