Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z warzywami i wątróbką

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbki z kurczaka 50 dag
pieczarki 15 dag
cebule 2
papryka czerwona 1
papryka żółta 1
makaron świderki 25 dag
sól
pieprz
masło do smażenia 2 łyżki
mąka 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z warzywami i wątróbką

Cebulkę obieramy, kroimy w kostkę i szklimy na maśle. Pieczarki myjemy, kroimy w plasterki i dodajemy do cebuli. Chwilę smażymy, dodajemy papryki pokrojone w kostkę i dusimy razem do miękkości. Doprawiamy solą i pieprzem. Wątróbkę oczyszczamy, myjemy i kroimy na mniejsze kawałki. Oprószamy mąką i dodajemy do warzyw. Smażymy razem 5-10 min. Makaron świderki gotujemy według przepisu na opakowaniu. Wykładamy porcje makaronu i wątróbki na talerz i serwujemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

smerfna_chatka 04.12.2013 10:09
bardzo fajny pomysl
agnieszka214 04.12.2013 08:48
wątróbkę to ja uwielbiam
Zdzisław 04.12.2013 07:35
dla mnie smacznie podano
bhb8 03.12.2013 23:04
Takiego połączenia jeszcze nie próbowałam.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak