Makaron z warzywami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki podstawowe

  • makaron świderki

    350 g, kolorowy
  • cukinia

    1 średnia
  • papryka czerwona

    1 średnia
  • papryka zielona

    1/2 mniejszej
  • ząbek czosnku

  • marchewka

    1 mała
  • natka pietruszki

    1 łyżka, posiekana
  • suszone pomidory

    10 szt. + kilka łyżek oliwy z nich

Przyprawy

  • Tymianek suszony Prymat

  • Papryka ostra mielona Prymat

  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron gotuję al dente.
Warzywa (cukinia, papryki, marchew) kroję w drobną kostkę. Pomidory kroję w paski.
Całość podsmażam na oliwie z pomidorów z dodatkiem soli, tymianku i ostrej papryki.
Pod koniec wrzucam drobno posiekany czosnek i natkę pietruszki.
Całość dokładnie mieszam z makaronem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
jagoda5913 26.03.2017 16:39
fajne danie
Krystyna32 26.03.2017 13:41
smaczne danie
tobi1989 26.03.2017 13:36
Uwielbiam :)
Łukasz15 26.03.2017 13:31
Lubię taki makaron
pestka 26.03.2017 13:14
smaczny obiad

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat