Makaron z szynka i grana padano

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • spaghetti

    1/2 opakowania
  • pomidory

    4 szt
  • czosnek

    2 ząbki
  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

  • grana padano

  • oliwa

  • szynka

    15 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron spaghetti gotujemy według przepisu na opakowaniu w osolonej wodzie. Po ugotowaniu al dente , odcedzamy zostawiając kilka łyżek wody z gotowania makaronu dla zagęszczenia sosu. Pomidory kroimy w kosteczkę , szynkę także kroimy. Czosnek obieramy i siekamy. Na oleju na patelni podsmażamy czosnek dodajemy szynkę , chwilę smażymy i dodajemy pokrojone pomidory. Smażymy dodajemy kilka łyżek wody z gotowania makaronu. doprawiamy sola , pieprzem i ziołami prowansalskimi. Gotujemy chwilę. Do sosu dodajemy ugotowany makaron mieszamy i dodajemy starty garna padano. Podajemy na ciepło.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Joannasz3190 29.09.2013 13:08
Uwielbiam dania z makaronem :)
nutellla 29.09.2013 12:23
smaczne danie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat