Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z szynka i grana padano

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

spaghetti 1/2 opakowania
pomidory 4 szt
czosnek 2 ząbki
Zioła prowansalskie suszone Prymat
grana padano
oliwa
szynka 15 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z szynka i grana padano

Makaron spaghetti gotujemy według przepisu na opakowaniu w osolonej wodzie. Po ugotowaniu al dente , odcedzamy zostawiając kilka łyżek wody z gotowania makaronu dla zagęszczenia sosu. Pomidory kroimy w kosteczkę , szynkę także kroimy. Czosnek obieramy i siekamy. Na oleju na patelni podsmażamy czosnek dodajemy szynkę , chwilę smażymy i dodajemy pokrojone pomidory. Smażymy dodajemy kilka łyżek wody z gotowania makaronu. doprawiamy sola , pieprzem i ziołami prowansalskimi. Gotujemy chwilę. Do sosu dodajemy ugotowany makaron mieszamy i dodajemy starty garna padano. Podajemy na ciepło.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Joannasz3190 29.09.2013 13:08
Uwielbiam dania z makaronem :)
nutellla 29.09.2013 12:23
smaczne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak