MAKARON Z SOSEM Z MASCARPONE I PIECZARKAMI

MAKARON Z SOSEM Z MASCARPONE I PIECZARKAMI

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki podstawowe

  • makaron

    350 g
  • pieczarki

    30 dag
  • serek mascarpone

    250 g
  • czosnek

    większy ząbek
  • natka pietruszki

    garść posiekanej
  • cebula dymka ze szczypiorkiem

    mała
  • por

    kawałek

Przyprawy i dodatki

  • masło

    łyżka
  • tymianek

    2 łyżeczki
  • sól

    szczypta
  • Pieprz biały mielony Prymat

    łyżeczka
  • mozzarella

    tarta do posypania
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania MAKARON Z SOSEM Z MASCARPONE I PIECZARKAMI

Makaron gotuję al dente.
Pieczarki obieram, kroję w plasterki. Czosnek, dymkę i pora siekam. Podsmażam na maśle pieczarki, czosnek, cebulę, pora i połowę pietruszki. Dodaję mascarpone oraz przyprawy, mieszam do momentu rozpuszczenia. W razie potrzeby doprawiam do smaku.
Makaron wykładam na talerz, polewam przygotowanym sosem, posypuję mozzarellą i pozostałą pietruszką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat