Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z sosem truskawkowo-porzeczkowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron rurki 25 dag
truskawki 30 dag
czerwone porzeczki 15 dag
cukier 1 łyżka
sól 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z sosem truskawkowo-porzeczkowym

Makaron gotujemy we wrzątku ze szczypta soli według przepisu na opakowaniu, odsączamy. Truskawki i porzeczki opłukujemy i oczyszczamy z szypułek. Kilka dorodnych truskawek odkładamy do dekoracji a pozostałe truskawki miksujemy z porzeczkami i cukrem /dodajemy go w zależności od tego jak słodkie są owoce/ na jednolity sos. Porcje makaronu rozkładamy na talerze, polewamy sosem owocowym i dekorujemy odłożonymi truskawkami. Dodatek porzeczek nadaje potrawie orzeźwiającego smaku. Porzeczki możemy zastąpić malinami lub poziomkami.Najlepiej smakuje w upalne dni gdy sos owocowy jest mocno schłodzony.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Poison1988 15.11.2012 08:40
aż poczułam ten smaczek jak przeczytałam przepis ;) super!
wyattearp 15.11.2012 07:23
smaczne
Simeo 15.11.2012 06:26
super
miki47 14.11.2012 21:20
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak