Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z sosem śmietanowym z wędzonego piklinga i cebuli

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 2 sztuki
śmietana 30% 250 ml
mleko 200 ml
makaron 3,5 szklanki
masło 2 łyżki
sól
koperek 1 gałązka
Pieprz biały mielony Prymat
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1/2 łyżeczki
pikling 270 wędzony

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z sosem śmietanowym z wędzonego piklinga i cebuli

Rybę bardzo dokładnie obieramy z ości. Usuwamy głowę, ogon, skórę i wszystkie niepotrzebne elementy. Zostawiamy tylko czyste mięso z ryby.

W międzyczasie gotujemy makaron w osolonej wodzie, zgodnie z informacją na opakowaniu.

Cebule siekamy drobno i podsmażamy na patelni z rozpuszczonym masłem. Gdy cebula lekko już się zarumieni wlewamy śmietanę i mleko, doprowadzamy wszystko do dłuższego wrzenia, a następnie dodajemy rozdrobnioną rybę.

Doprawiamy solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Chwilę podgrzewamy, a na koniec dodajemy posiekany koperek.

Gotowy sos nakładamy na makaron.

Danie jest bardzo proste i szybkie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 06.02.2014 10:44
uwielbiam takie dania :)
anemon 03.02.2014 09:34
Pysznie i szybko, czyli tak jak lubię.
ewelinapac 01.02.2014 17:22
wygląda rewelacyjnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak