Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
makaron spaghetti
-
serek topiony
-
ser żółty
-
śmietana 12%
-
wędlina
-
mleko
-
pieprz
-
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
-
szczypiorek
-
masło
Przepis i sposób przygotowania Makaron z sosem serowym
W rondlu stopić masło, wlać mleko i śmietanę, wymieszać , zagotować.
Dodać pokruszony serek topiony i starty żółty ser, gotować 2-3 minuty na małym ogniu mieszając, dodać pieprz i gałkę muszkatołową.
Wrzucić wędlinę zagotować.
Makaron polać sosem, wymieszać, posypać szczypiorkiem.
Smacznego ;-)
Komentarze (5)
Nie masz konta? Zarejestruj się