Makaron z sosem serowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron spaghetti

  • serek topiony

  • ser żółty

  • śmietana 12%

  • wędlina

  • mleko

  • pieprz

  • gałka muszkatołowa mielona

  • szczypiorek

  • masło

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron ugotować i odcedzić. Ser zetrzeć na tarce, a wędlinę (może być także boczek) pokroić w kostkę.

W rondlu stopić masło, wlać mleko i śmietanę, wymieszać , zagotować.

Dodać pokruszony serek topiony i starty żółty ser, gotować 2-3 minuty na małym ogniu mieszając, dodać pieprz i gałkę muszkatołową.

Wrzucić wędlinę zagotować.

Makaron polać sosem, wymieszać, posypać szczypiorkiem.

Smacznego ;-)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Rafał10 18.11.2012 09:45
mmmm wygląda baaaardzo baaaaaaaaaaaardzo apetycznie ! Do tego te serki, wędlinka ... pycha !
Monika58 14.11.2012 17:13
smaczne
kamyk 06.11.2012 21:23
pycha danie
gusia1000 28.08.2012 00:39
Dobre jedzenie.
rjustysia 25.08.2012 13:16
Bardzo ładnie wygląda na zdjęciu :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat