Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z sosem serowo śmietanowym z prawdziwkami, suszonymi pomidorami i gruszką
Grzyby uzyłam mrożonych, krojonych, które już lekko obgotowałam, więc od razu powędrowały do cebuli, smażymy 5-8 min cały czas mieszając.
Szynkę kroimy w plastry, pomidory również, gruszkę obieramy i kroimy w kostkę, dodajemy wszystko na patelnię, wlewamy wino i dusimy znów 5-8 min do odparowania płynu.
Mięte siekamy dajemy na patelnię, razem ze śmietaną i startym serem, podgrzewamy aż ser się rozpuści, a całość zyska kremową konsystencję.
Na koniec doprawiamy pieprzem i kolendrą, soli raczej nie trzeba bo i szynka i ser jest słony.
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu, odcedzamy i dodajemy do sosu, mieszamy i podajemy.