Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z sosem grzybowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby leśne 300 g
olej
cebula 1 szt
śmietana 30% 3-4 łyżki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z sosem grzybowym

Oczyszczone grzyby dokładnie myjemy i kroimy w plastry. Cebulkę kroimy w kostkę. Podsmażamy na oleju jakieś 5 minut. Następnie dodajemy grzyby, przesmażamy przez 2-3 minuty. Przykrywamy pokrywką i dusimy do miękkości (możemy delikatnie podlać wodą). Następnie zaprawiamy śmietaną, przyprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z makaronem lub jako dodatek do mięs i kasz.


Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kejti 09.03.2014 09:38
Fajne połączenie :-)
Lidzia 08.03.2014 19:00
Lubię grzyby z makaronem.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak