Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

Makaron z sosem a la bolognese

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron
1 szkl/osobę
mięso mielone wieprzowo-wołowe
100 g/osobę
pomidory pelati
1 puszka
cebula
1 sztuka
oregano
1 łyżeczka
Sklep Prymat
oliwa
2-3 łyżki
czosnek
1 ząbek

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z sosem a la bolognese

Sos:
Na oliwie smażyć na oliwie drobno pokrojoną cebulę. Pod koniec smażenia dorzucić rozdrobniony czosnek. Na patelnię dodać mielone mięso i podsmażyć je - w miarę potrzeby podlewając sosem od pomidorków z puszki przez ok. 10-15 minut.Dodać rozdrobnione pomidory, oregano, sól i pieprz.Można dolać odrobinę czerwonego wina.

Makaron gotować według czasu podanego na opakowaniu. Odcedzić i nie hartować, bo sos będzie się lepiej trzymał klusek.

Na ugotowany makaron kłaść kilka łyżek gęstego sosu, można posypać startym serem po wierzchu. Najlepszy jest głęboki talerz.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 30.04.2013 20:06
rewelacja...
MAR3STA 23.11.2010 17:08
smaczny!
kot_pankracy 23.11.2010 10:47
szybki i smaczny obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak