Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z serem na ostro

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron 250 gram razowy świderki
biały ser 200 gram
cebula 1 sztuka
boczek 15-200 gram
sól
pieprz
szczypiorek do dekoracji
olej 2-3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z serem na ostro

Cebulę kroimy w kostkę i rumienimy na oleju. Dokładamy do niej pokrojony w kostkę boczek i razem chwile smażymy.
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu.
Gotowy dokładamy do przysmażonego boczku. Dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku.
Do całości wkruszamy ser biały.
Delikatnie mieszamy.
Makaron porcjujemy na talerze i oprószamy pokrojonym szczypiorkiem. Podajemy na ciepło.

Lubię dania przygotowane na bazie makaronu. Robi się je szybko i są bardzo smaczne.
Pełnoziarnisty makaron w połączeniu z boczkiem i twarogiem daje smak podobny do pierogów ruskich.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 23.02.2014 20:03
Dobre jedzenie.
Renataj 15.02.2014 21:53
Na ostro - już mi smakuje.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak