Makaron z serem i skwarkami

Makaron z serem i skwarkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaronu

    1 opakowanie
  • sól i pieprz do smaku

  • boczku

    20 dag
  • olej

  • twaróg

    2 kostki
  • jogurt grecki

    1 opakowanie
Wyślij składniki na:
Listonic

Przepis i sposób przygotowania Makaron z serem i skwarkami

Gotujemy makaron w lekko osolonej wodzie. Odcedzamy.
Ser rozrabiamy z solą, pieprzem i jogurtem greckim.
Boczek kroimy w kostkę i smażymy na oleju w nieco większej ilości tłuszczu.
Gorący makaron polewamy ciepłym tłuszczem ze skwarkami. Dokładnie mieszamy.
Następnie dodajemy rozrobiony ser twarogowy i mieszamy. Spożywamy na ciepło.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Justyna Jussstiii 23.06.2012 01:03
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat