Makaron z serem białym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron

    1 opakowanie
  • stopiona słonina

    3 łyżeczki
  • sól do smaku

  • olej

    1 łyżka
  • ser biały

    300 (twarogowy)
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W garnku nastawić wodę, posolić i dodać łyżkę oleju. Do gotującej się wody wsypać makaron i gotować do miękkości. Makaron odcedzić, wrzucić do garnka. Na talerzu rozdrobnić ser widelcem. Wsypać do makaronu. Na patelni rozgrzać tłuszcz ze skwarkami i wlać do makaronu. Wszystko zamieszać dobrze posolić i popieprzyć.
Smacznego

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat