Makaron z pomidorami i szynką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron świderki

    1/2 opakowanie
  • szynka

    5 plaster
  • cebula biała

    1 sztuka
  • pomidor

    2 sztuka
  • natka pietruszki

    1/2 pęczek
  • olej

    do smażenia
  • przecier pomidorowy

    1 łyżka
  • ketchup pikantny

    1 łyżka
  • sol i piperz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron gotujemy w sposób tradycyjny, według instrukcji na opakowaniu. W tym czasie szynkę kroimy w średniej grubości paski. Pomidory parzymy, obieramy ze skórki i usuwamy ziarna, następnie przecinamy na małe cząstki. Cebulę drobno siekamy. Na patelni rozgrzewamy olej. Podsmażamy na nim cebulę i szybkę, a na sam koniec dodajemy pomidory. Makaron odcedzamy i dodajemy do niego przygotowane wcześniej cebulę, szynkę i pomidory. Do całości dodajemy przecier i ketchup oraz drobno posiekaną natkę pietruszki. Na koniec doprawiamy solą i pieprzem do smaku i dokładnie mieszamy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Agata3 28.09.2013 18:49
Bardzo dobry obiadek! :)
Pyszota 28.09.2013 13:53
Szybkie, zdrowe i smaczne :)
nutellla 28.09.2013 12:41
apetycznie wygląda

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat