Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z pieczarkami (zapiekanka)

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

makaron 20 dag/dowolny
pieczarki 1/2 kg
masło 2 łyżki
natka pietruszki 1/2 pęczka
mleko 1/2 szklanki
jajko 2 szt
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z pieczarkami (zapiekanka)

Wykonanie:
Makaron ugotować w osolonej wodzie i odcedzić. Pieczarki pokroić i udusić na maśle z pokrojoną natką pietruszki z dodatkiem soli do smaku. Następnie pieczarki połączyć z makaronem i przełożyć do żaroodpornego naczynia. Polać roztrzepanymi w mleku jajkami i zapiec w temperaturze 200 stopni około 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak