MAKARON Z PIECZARKAMI I MOZZARELLĄ W SOSIE POMIDOROWYM

MAKARON Z PIECZARKAMI I MOZZARELLĄ W SOSIE POMIDOROWYM

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Podstawowe

  • makaron

    350 g ulubiony rodzaj
  • Pomidory krojone z puszki

    560g
  • cebula

  • mozzarella

    1 opakowanie

Dodatkowo

  • pieprz

  • sól

  • natka pietruszki suszona

  • tymianek

  • ząbek czosnku

    2 szt
  • masło

    2 łyżki
  • cukier

    2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron gotuję al dente.
Pieczarki kroję w półplasterki, cebulę siekam. Podsmażam na maśle z dodatkiem przypraw.
Kiedy pieczarki lekko się przyrumienią dodaję pomidory, drobno posiekany czosnek, przyprawy i cukier. Chwilę gotuję na małym ogniu, co jakiś czas mieszając.
Na koniec dodaję pokrojoną w kostkę mozzarellę, zostawiam na ogniu do momentu rozpuszczenia się sera, mieszam. W razie potrzeby doprawiam do smaku.
Sos podaję z wcześniej przygotowanym makaronem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Edita

08.05.2017 16:32
fajny obiadek

jejkuchnia

07.05.2017 09:32
To tak, jak ja. :)

Ada-Gaba

06.05.2017 14:27
lubimy takie dania

gusia1000

06.05.2017 00:19
Kolorowo i pysznie.

agaK.

05.05.2017 22:17
Makarony lubię na wiele sposobów.

IKrakowianka

05.05.2017 21:59
bardzo apetycznie wygląda

norweska20

05.05.2017 17:48
smakowite połączenie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat