Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z pieczarkami, cukinią i papryką

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron 30 dag
pieczarki 25-30 dag
papryka 1 szt
kiełbasa cienka 20-25 dag
masło 2 łyżki
śmietana 2 łyżki
mąka 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
przyprawa Przyprawa do zup Kucharek- do smaku
cukinia 1 szt
cebula 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z pieczarkami, cukinią i papryką

Na patelni rozgrzać masło, zeszklić posiekaną cebulę. Następnie dodać pokrojoną w kostkę paprykę i cukinię, smażyć około 8 minut. Do pół miękkich warzyw wsypać posiekane pieczarki i pokrojoną w pół krążki kiełbasę, dusić około 10 minut. Mąkę wymieszać ze śmietaną, połączyć z kiełbasą i warzywami, zagotować. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i przyprawą maggi. Makaron ugotować w osolonej wodzie, odcedzić, rozłożyć na talerze, wyłożyć sos z pieczarkami, kiełbasą i warzywami, podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 25.05.2013 20:25
świetny przepis
Motorek 15.09.2012 08:17
smaczny
ziutula
ziutula 01.09.2012 00:36
dobre jedzonko..

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak