Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z pesto z rukoli, anchois i pomidorów

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rukola 120 g
anchois 4-5 filecików
suszone pomidory 3-4 kawałki
pomidor malinowy dojrzały średni
oliwa z suszonych pomidorów
czosnek 1-2 ząbki
ser ricotta 120 g
przyprawy włoskie - mieszanka
masło orzechowe 1 łyżka
makaron dowolny rodzaj

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z pesto z rukoli, anchois i pomidorów

Kroki postępowania

1
Rukolę opłukać i osuszyć wirówką do sałaty. Do blendera wrzucić pokrojonego na kawałki pomidora, rukolę, suszone pomidory i fileciki anchois.
Krok 1 - Makaron z pesto z rukoli, anchois i pomidorów foto
2
Dodać włoską mieszankę ziół i przypraw oraz niewielką ilość oliwy z suszonych pomidorów.
Krok 2 - Makaron z pesto z rukoli, anchois i pomidorów foto
3
Dołożyć 1-2 ząbki czosnku (można wcześniej wycisnąć przez praskę), łyżkę masła orzechowego i wszystko razem zmiksować na sos.
Krok 3 - Makaron z pesto z rukoli, anchois i pomidorów foto
4
W międzyczasie ugotować al dente ulubiony rodzaj makaronu.
Krok 4 - Makaron z pesto z rukoli, anchois i pomidorów foto
5
Świeżo odcedzony makaron połączyć z pesto i wymieszać.
Krok 5 - Makaron z pesto z rukoli, anchois i pomidorów foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bożena Matuszczyk 15.03.2017 00:20
Smaczne i kuszące.;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak