Makaron z pesto pietruszkowo bazyliowym i czerwonym serem

Makaron z pesto pietruszkowo bazyliowym i czerwonym serem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron świderki

    3 garście
  • natka pietruszki

    3 łyżki
  • bazylia

    2 garście
  • mięta

    10 listków
  • oliwa aromatyzowana

    3 łyżki
  • sól czosnkowa

    2 szczypty
  • pieprz kolorowy ziarnisty

    4 szczypty
  • kolendra mielona

    1 szczypta
  • ser

    4 plastry
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron gotujemy w osolonej wodzie ,według przepisu na opakowaniu .
Do kielicha miksera wrzucamy połamaną bazylię ,natkę i liście mięty ,zalewamy oliwą smakową ,ja użyłam pikantnej paprykowej,solimy i pieprzymy,miksujemy .
Konsystencja nie powinna być zbyt gęsta ,jeśli taka jest rozcieńczamy ją oliwą.
Ugotowany makaron polewamy zielonym pesto a na wierzch kruszymy czerwony pikantny ser ,on się powoli rozpuści i uzupełni smak całości .

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Anna133

04.04.2014 11:59
prosty ,smaczny i szybki obiad

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat