Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z pesto pietruszkowo bazyliowym i czerwonym serem

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron świderki 3 garście
natka pietruszki 3 łyżki
bazylia 2 garście
mięta 10 listków
oliwa aromatyzowana 3 łyżki
Sól czosnkowa jodowana Prymat 2 szczypty
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat 4 szczypty
kolendra mielona 1 szczypta
ser 4 plastry

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z pesto pietruszkowo bazyliowym i czerwonym serem

Makaron gotujemy w osolonej wodzie ,według przepisu na opakowaniu .
Do kielicha miksera wrzucamy połamaną bazylię ,natkę i liście mięty ,zalewamy oliwą smakową ,ja użyłam pikantnej paprykowej,solimy i pieprzymy,miksujemy .
Konsystencja nie powinna być zbyt gęsta ,jeśli taka jest rozcieńczamy ją oliwą.
Ugotowany makaron polewamy zielonym pesto a na wierzch kruszymy czerwony pikantny ser ,on się powoli rozpuści i uzupełni smak całości .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna133 04.04.2014 11:59
prosty ,smaczny i szybki obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak