Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z patelni

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron 500 gram
smietana 18% 250 ml
czosnek 3 ząbki
pieczarki 200 gram
cebula 1 szt
kostka rosołowa 1 szt
olej do smażenia
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z patelni

Makaron gotujemy w osolonej wodzie (ja używam rurek ale inny też będzie ok).Na rozgrzanym oleju podsmażamy drobno zsiekaną cebulę,pieczarki i czosnek,dodajemy zmiażdżoną kostkę i jak pieczarki będą miękkie ugotowany makaron i śmietanę.Wszystko dokładnie mieszamy,doprawiamy i smażymy jeszcze chwilke.Na wierzch można zetrzeć żółty ser

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magiczna:):):) 24.05.2013 08:19
Kwaśna zapomniałam dodać
SmacznaPyza 23.05.2013 22:46
śmietana słodka czy kwaśna ?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak