Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z mięsem, pieczarkami i kapustą

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso gotowane z kurczaka 30 dag
pieczarki 25-30 dag
kapusta biała 60-70 dag
cebula 1 szt
słonina wędzona 5-10 dag
makaron kokardki 1/2 kg
sos sojowy 1 łyżeczka
szczypiorek usiekany 1 łyżka
oliwa 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z mięsem, pieczarkami i kapustą

Kroki postępowania

1
Słoninę pokroić w drobną kosteczkę, wytopić na patelni, dodać posiekaną cebulę, zeszklić. Następnie wsypać pokrojone pieczarki i smażyć do odparowania wody.
Krok 1 - Makaron z mięsem, pieczarkami i kapustą foto
2
Kapustę w całości ugotować w osolonej wodzie, odcedzić, ostudzić, odcisnąć i bardzo drobno posiekać, dodać do cebuli. Ugotowane mięso przepuścić przez maszynkę, połączyć z kapustą.
Krok 2 - Makaron z mięsem, pieczarkami i kapustą foto
3
Wszystkie składniki wymieszać, przyprawić do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym. Mieszając razem chwilę podsmażyć.
Krok 3 - Makaron z mięsem, pieczarkami i kapustą foto
4
Makaron ugotować w osolonej wodzie, odcedzić, wymieszać z oliwą, wyłożyć na talerze. Na wierzchu ułożyć porcję farszu, posypać posiekanym szczypiorkiem, podawać.
Krok 4 - Makaron z mięsem, pieczarkami i kapustą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 18.09.2013 20:01
Musi być smaczny.
Alex_M 23.06.2013 14:55
pyszny obiad
olkaaa 16.04.2013 07:34
wygląda rewelacyjnie
mela25 08.04.2013 06:46
bardzo smaczny
pycia9 14.01.2013 17:02
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak