makaron z marchewką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchewki

    4 szt
  • pietruszka

    2 szt
  • makaron

    1 opakowanie
  • oliwa

    1 łyżka
  • czosnek

    5 szt
  • tymianek

    1 łyżki
  • sól

    1 łyżki
  • papryka

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

marchewki i pietruszki obieramy myjemy i kroimy w plasterki gotujemy kilka minut odcedzamy na patelni rozgrzewamy oliwę smażymy drobno pokrojony czosnek doprawiamy tymiankiem i papryką makaron gotujemy na al dente w osolonej wodzie odcedzamy mieszamy z warzywami i oliwą z przyprawami zapiekamy ok 10 minut w żaroodpornym naczyniu w piekarniku rozgrzanym do 180 C.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat