Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z kurczakiem, szpinakiem i gorgonzollą

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron pełnoziarnsty 250 g
pierś z kurczaka 200 g
przyprawa do potraw Kucharek do smaku
oliwa 2 łyżki
czosnek 2 ząbki
szpinak świeży 1 paczka
śmietanka 12-procentowa 100 ml
ser pleśniowy typu gorgonzola 100 g
sól i pieprz do smaku

Porada

Moża podawać z dowolnym makaronem.

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z kurczakiem, szpinakiem i gorgonzollą

Kurczaka umyć,pokroić w 2 cm kostkę.Przyprawić przyprawą.
Na patelni rozgrzać oliwę , wrzucić kurczaka i obsmażyć na złoto.Następnie dodać pokrojony w plasterki czosnek- chwilkę obsmażyć. Dorzucić pokrojone liście szpinaku- wymieszać. Dolać śmietankę- zagotować. Na koniec wrzucić pokrojony ser- wymieszać i podgrzewać do rozpuszczenia sera. Przyprawić do smaku pieprzem i ewentualnie solą.
Makaron ugotować al dente- odcedzić i wrzucić na patelnię z sosem. wymieszać.Podawać.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 25.10.2016 14:48
szybki i smaczny obiad
Joanna Kryla 25.10.2016 10:57
Pyszny makaron:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak