Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
Składniki:
-
pierś z kurczaka
1 sztuka -
cebula
1 sztuka -
czosnek
2 ząbki -
śmietana 36%
1 szklanka -
szpinak świeży
250 gramów -
pomidory suszone Smak (pokrojone)
3 łyżki -
bazylia świeża
1 pęczek -
ser twardy
starty 1/2 szklanki -
makaron
200 gramów
Do smaku:
-
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
-
Pieprz czarny mielony Prymat
-
Przyprawa do dań z makaronu i kuchni włoskiej Prymat
Sposób przygotowania
Makaron ugotować w osolonej wodzie al dente.
Przygotować składniki. Kurczaka i suszone pomidory pokroić w paski, cebulę w kostkę, czosnek i bazylię posiekać.
Na patelni rozgrzać tłuszcz i przełożyć kurczaka. Smażyć na złoty kolor, w trakcie dodając cebulę i czosnek. Po około 5 minutach zalać składniki śmietanką, dodać szpinak, suszone pomidory i całość dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku.
Dodać ugotowany makaron, pomidory, bazylię, starty ser i ponownie wymieszać. Doprawić do smaku.
Podawać w misce, posypując pozostałym serem. Udekorować bazylią.
Komentarze (0)
Nie masz konta? Zarejestruj się