Makaron z kurczakiem i pieczarkami w sosie smietanowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

makaron

  • makaron świderki pelnoziarnisty

    500 dag
  • makaron penne

    500 dag
  • sól

    1 lyzeczka

sos

  • pieczarki

    35 dag
  • pierś z kurczaka

    3 piersi
  • śmietana 30%

    250 ml
  • sól

    do smaku
  • pieprz czarny mielony

    do smaku
  • natka pietruszki

    4 lyzki
  • cebula biała

    1 szt
  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron ugotowac al dente w osolonej wodzie I odcedzic.Piersi kurczaka umyc I pokroic w kostke usmazyc na rozgrzanym oleju.Cebule posiekac, podsmazyc dodac do tego pokrojone w plastry pieczarki I podsmazyc na rumiano,dodac kurczaka, przyprawy, natke pietruszki.Do miski przekladamy smietane dodajemy do niej 5 lyzek goracych pieczarek z kurczakiem,mieszamy I wylewamy to do pozostalych pieczarek z kurczakiem, mieszamy I podgrzewamy nastepnie laczymy z makaronem.
Patrycja33
Gotowy makaron swietnie smakuje, gdy posypiemy go parmezanem.Smacznego:-)

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat