Makaron z kurczakiem i fasolkami

Makaron z kurczakiem i fasolkami

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Makaron z dodatkiem kurczaka, fasoli i kukurydzy kolorowo się prezentuje i jest bardzo syty ;)
smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki:

  • makaron kokardki

    500 gramów
  • pierś z kurczaka

    400 gramów
  • fasola zielona

    250 gramów
  • fasola czerwona z puszki

    1 puszka
  • puszka kukurydzy

    0.5 puszki
  • masło

    2 łyżki
  • Kucharek przyprawa do potraw

    0.5 łyżeczki
  • bazylia otarta Prymat

    0.5 łyżeczki
  • przyprawa curry

    0.25 łyżeczki
  • śmietana 30%

    0.5 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Przygotowanie:

Krok 1 - Makaron z kurczakiem i fasolkami foto

Na maśle usmażyć umytą pierś, pokrojoną w paski z dodatkiem przypraw.

Krok 2 - Makaron z kurczakiem i fasolkami foto
Następnie dodać zieloną fasolkę mrożoną i smażyć przez ok. 10 min.
Krok 3 - Makaron z kurczakiem i fasolkami foto

Potem dodać odcedzoną kukurydzę i czerwoną fasolkę, wymieszać i smażyć przez kilka minut.

Krok 4 - Makaron z kurczakiem i fasolkami foto
Całość na końcu zalać śmietanką i zagotować. Makaron ugotować al dente we wrzącej, osolonej wodzie, odcedzić.
Krok 5 - Makaron z kurczakiem i fasolkami foto
Makaron przełożyć do "sosu" i całość wymieszać.
Krok 6 - Makaron z kurczakiem i fasolkami foto
Makaron prezentuje się kolorowo i apetycznie ;)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat