Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z kurczakiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron rurki 1 op
cebula 1 szt
pierś z kurczaka podwójna 1 szt
sos pieczeniowy 1 op
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z kurczakiem

Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Odcedzamy. Pierś z kurczaka dokładnie myjemy, osuszamy papierowym ręcznkiem, a następnie kroimy w kostkę. Cebulę obieramy i również kroimy w kostkę. Następnie mięso wraz z cebulą smazymy na rozgrzanym oleju. Przyprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Usmażone mięso wraz z cebulą wykładamy na makaron rozłożony porcjami na talerzach. Sos pieczeniowy przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu. Sosem polewamy makaron z mięsem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak